ST kritiskt till sjukreform

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-09-19

I en debattartikel har socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, M, aviserat höjda anslag till Försäkringskassan och ändringar i sjukförsäkringen. Rätt riktning, men det är oklart om det räcker, tycker ST.

Försäkringskassan ska få mer pengar för att kunna behålla sina servicekontor och för att förbättra den hårt kritiserade sjukförsäkringen. Det framgick av en debattartikel i Dagens Nyheter förra veckan, signerad av Ulf Kristersson och representanter från regeringspartierna i riksdagens socialförsäkringsutskott. Det är några steg i rätt riktning, men det är inte säkert att det räcker, säger Siv Norlin, ordförande i ST inom Försäkringskassan, i ett pressmeddelande:

”Det är bra att regeringen har insett att det behövs resurser för att Försäkringskassan ska kunna erbjuda personliga möten i hela landet. Det är också bra att det görs justeringar av försäkringen, men det största problemet i sjukförsäkringen finns ännu kvar vilket är utförsäkringen.”

Enligt Siv Norlin försöker regeringen vinna billiga poäng på att förbättra något som den tidigare själv försämrat kraftigt.

“Huvudproblemet är kvar när det gäller resurser till Försäkringskassan –grundbesparingskravet ligger kvar vilket kommer att leda till ökad belastning på en redan mycket hårt ansträngd personalgrupp. Det är tydligen vad regeringen menar med ’god personalpolitik’ – gör mer med mindre resurser”, säger Siv Norlin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA