Britta Lejon på STs ordförandekonferens
Bild: Alexander Armiento
Britta Lejon på STs ordförandekonferens

ST lyfter fram klimatfrågorna

ST2008-11-26

Klimatfrågorna stod i centrum när STs ordförandekonferens öppnades. Förbundet lanserar nu en skrift som ska ge kunskap om hur arbetsplaser kan bli klimatsmarta.

Dags att gå från ord till handling! Klimatfrågan är det enskilt största hotet mot samhället, sade STs vice ordförande Britta Lejon när hon på onsdagen inledde konferensen för ordförandena i förbundets avdelningar på Djurönäset, söder om Stockholm.

Den första punkten på ordförandekonferensen, som ska diskutera förbundets verksamhet under 2009, handlade också om klimatet och hur ST ska arbeta med klimatfrågorna.

Svante Bodin från miljödepartementet berättade om hur växthusgaser påverkar atmosfären och havsisarna.

I sitt öppningstal berörde Britta Lejon den ekonomiska krisen.

- Vi har all anledning att undra hur djup och långvarig lågkonjunkturen blir och hur många som förlorar jobbet, sade hon.

Britta Lejon påpekade att många efter förändringarna i a-kassan nu står utanför systemet.

- I goda tider är det många som inte förstår vikten av kollektivavtal och a-kassa. I goda tider tror alltför många att både de och Sverige klarar sig utan facket. Den här hösten har visat vikten av facklig verksamhet också för vår omgivning, sade Britta Lejon och påpekade att kriser även kan skapa medvetenhet och leda till något konstruktivt.

- Hoppas det blir så! sade hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Miljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA