ST: Rekryteringar sker mot reglerna

HÖGSKOLAN2006-10-17

Stockholms universitet anställer personal utan att annonsera och utan inflytande från medarbetare och fack. ST protesterar, men personalchefen hänvisar till särskilda skäl.

Under sommaren utannonserades ett chefsjobb på studentbyrån, men enligt ST-sektionen var det en ren formalitet.

–I princip var beslutet fattat en vecka efter att ansökningstiden gått ut, och vad vi vet var det bara den som fick jobbet som intervjuades, säger Christina Grefveberg i STs sektionsstyrelse.

Svårt för den som anställs

Enligt Christina Grefveberg hade man inte ens diskuterat chefstillsättningen med personalen eller facket.

–Det bäddar för jätteproblem. Det kan bli en väldig uppförsbacke för personen som anställs på det viset.

Under sommaren anställdes också en handläggare till personalbyrån, utan annonsering.

–Plötsligt var bara personen i personalbyråns lokaler, säger Christina Grefveberg.

Bröt mot reglerna

Enligt ST-sektionen bröt universitetet mot reglerna för rekryteringar i staten. Anställningsförordningen anger att myndigheter ska informera »på lämpligt sätt« inför anställningar, så att de som är intresserade av tjänsten kan anmäla det till myndigheten.

Men personalchefen Bengt Sandberg anser att han har rätt att handplocka personal, och hänvisar till ett undantag i förordningen: om det finns särskilda skäl behöver myndigheten inte informera om tjänsten.

–Vi hade en mycket bra kandidat, och det räcker enligt min mening som särskilda skäl, säger han.

Arbetsgivarverkets vägledande skrift om anställningar nämner dock inte den sortens undantag. De exempel verket ger gäller omplaceringar eller anställning av en uppsagd person som omfattas av trygghetsavtalet eller har återanställningsrätt.

ST-sektionen på Stockholms universitet har begärt en förklaring från förvaltningschefen angående hanteringen av chefstjänsten på studentbyrån.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA