ST välkomnar ny skattemyndighet

NYHET2003-06-26
Rikskatteverket och de olika skattemyndigheterna kommer att avvecklas och ersättas av en central myndighet enligt ett regeringsförslag.
Av:  Christian Örjestål

- Tanken om en myndighet är jättebra. Nu kommer vi att kunna flytta arbetsuppgifter utan att för den skull behöva flytta på människorna, säger Gun Kempe, ordförande för ST-Skatt.

Den nya myndigheten, Skatteverket, blir förvaltningsmyndighet för frågor inom skatteförvaltningens hela område. Huvudkontoret placeras i Solna och myndigheten får ett antal regionala skattekontor.

Det huvudsakliga målet med den nya organisationen är att ta till vara befintliga resurser och effektivisera verksamheten. Det ska bli enklare att flytta olika arbetsuppgifter, material och beslutanderätt inom organisationen. Idag försvåras det arbetet av myndighetsgränser.

Kronofogdemyndigheterna omfattas inte av de föreslagna organisationsförändringarna. Skatteverket kommer att fungera som central myndighet för kronofogdemyndigheterna i väntan på att utredningen av deras framtida ställning är klar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.