ST vill se fler lönekartläggningar

JÄMSTÄLLDHET2019-03-08
Löneskillnaderna mellan könen minskar, men de minskar för långsamt, skriver ST i ett pressmeddelande. Statliga myndigheter borde vara ett föredöme, anser förbundsordförande Britta Lejon.

I ett pressmeddelande inför internationella kvinnodagen 8 mars skriver ST att många myndigheter inte gör den årliga lönekartläggning som de är ålagda enligt diskrimineringslagen. Enligt en studie som förbundet gjort uppger en femtedel av myndigheterna att de inte gör en årlig lönekartläggning. 

”Vi i ST tycker att statliga arbetsgivare har en särskild skyldighet att följa lagen. Dessutom borde man vara ett föredöme när det kommer till att motverka löneskillnader mellan könen”, kommenterar förbundsordförande Britta Lejon.

Löneskillnaden mellan kvinnor och män i staten är i genomsnitt 2 500 kronor i månaden, skriver ST. Siffran bygger på Medlingsinstitutets uppgift att löneskillnaden mellan könen är 6,5 procent.

ST menar att väl genomförda lönekartläggningar är ett viktigt verktyg för att bli medveten om löneskillnader, en förutsättning för att kunna åtgärda dem.

Förbundet rekommenderar Partsrådets verktyg Besta vägen för arbete med lönekartläggningar i staten, och verktyget Lönelots för lönekartläggning i privat verksamhet. Och tillägger: ”Samt så klart den kunskap som fackligt förtroendevalda har”.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.