Nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer troligtvis att lämna sin post då hon nominerats till EU-kommissionär.
Bild: Mostphotos
Nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer troligtvis att lämna sin post då hon nominerats till EU-kommissionär.

ST vill se ny arbetsmarknadsminister fort

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-08-13

Ylva Johansson har nominerats till posten som Sveriges EU-kommissionär och kommer med stor sannolikhet att lämna jobbet som arbetsmarknadsminister. Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmdlingen, säger till Publikt att han hoppas att tillsättningen av en ny minister ska gå fort.

Nyligen nominerades nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till Sveriges EU-kommissionär. Och i början av nästa år slutar Mikael Sjöberg som Arbetsförmedlingens generaldirektör, vilket kan leda till att Sverige kommer att ha både en ny arbetsmarknadsminister och en ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen mitt under det stora förändringsarbetet som pågår inom myndigheten.

– Arbetsmarknadsministern är en otroligt viktig post för oss och för landet, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen.

Han tycker att Ylva Johansson varit bra i rollen och berömmer hennes tydlighet.

– Det tycker jag att vi ska kunna kräva av en ny minister också. Och att det är en person som tar ansvar för sin politik, säger Fredrik Andersson.

Om Ylva Johansson blir Sveriges EU-kommissionär så tillträder hon 1 november. Statsminister Stefan Löfven har inte lämnat besked om när Ylva Johansson i så fall lämnar posten som arbetsmarknadsminister.

– Vi hoppas att det blir klart med en ny minister så snart som möjligt, säger Fredrik Andersson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA