Nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer troligtvis att lämna sin post då hon nominerats till EU-kommissionär.
Bild: Mostphotos.
Nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer troligtvis att lämna sin post då hon nominerats till EU-kommissionär.

ST vill se ny arbetsmarknadsminister fort

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-08-13
Ylva Johansson har nominerats till posten som Sveriges EU-kommissionär och kommer med stor sannolikhet att lämna jobbet som arbetsmarknadsminister. Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmdlingen, säger till Publikt att han hoppas att tillsättningen av en ny minister ska gå fort.

Nyligen nominerades nuvarande arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till Sveriges EU-kommissionär. Och i början av nästa år slutar Mikael Sjöberg som Arbetsförmedlingens generaldirektör, vilket kan leda till att Sverige kommer att ha både en ny arbetsmarknadsminister och en ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen mitt under det stora förändringsarbetet som pågår inom myndigheten.

– Arbetsmarknadsministern är en otroligt viktig post för oss och för landet, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen.

Han tycker att Ylva Johansson varit bra i rollen och berömmer hennes tydlighet.

– Det tycker jag att vi ska kunna kräva av en ny minister också. Och att det är en person som tar ansvar för sin politik, säger Fredrik Andersson.

Om Ylva Johansson blir Sveriges EU-kommissionär så tillträder hon 1 november. Statsminister Stefan Löfven har inte lämnat besked om när Ylva Johansson i så fall lämnar posten som arbetsmarknadsminister.

– Vi hoppas att det blir klart med en ny minister så snart som möjligt, säger Fredrik Andersson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.