Stark vinstökning för Posten

POSTEN2007-08-24

Posten redovisar kraftigt förbättrade resultat i sitt halvårsbokslut. Omsättningen har ökat med 15 procent jämfört med förra året och vinsten med 30 procent.

Första halvåret i år gav Posten ett överskott på 1 388 000 kronor. Jämfört med första halvåret i fjol ökade vinsten med 30 procent. Nästan hela ökningen ligger på verksamhetsområdet logistik, som vänt ett underskott på 76 miljoner kronor till en vinst på 196 miljoner.

Den totala omsättningen var första halvåret över 15 miljarder kronor.

”Det är ett styrkebesked som visar att vi klarat övergången till vår nya verksamhetsstruktur utan att tappa tempo”, skriver vd Erik Olsson i delårsrapporten.

Han anser också att det var en viktig milstolpe när riksdagen före sommaruppehållet beslutade att Postens ansvar för betalningsförmedling via Svensk Kassaservice ska upphöra i och med utgången av nästa år:

”Det är ett välkommet besked som undanröjer den osäkerhet som funnits kring framtiden för Svensk Kassaservice inom Posten”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Statliga bolag
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA