Statlig förvaltning under ny minister

REGERINGEN2010-10-19

I Fredrik Reinfeldts nya regering flyttas ansvaret för den statliga förvaltningen från finansdepartementet till social¬departementet. Det väcker frågor och viss oro hos STs ordförande Annette Carnhede.

Riksdagsvalet blev startskottet för en stor omflyttning i regeringskansliet – inte minst för flera av de frågor som rör STs medlemmar. Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell, KD, har lämnat regeringen och ansvaret för den statliga förvaltningen tas nu över av parti­kamraten Stefan Attefall.

STs ordförande Annette Carn­hede ställer sig frågande till att frågorna flyttas från finans­departementet till socialdepartementet.

– Jag känner en del oro. Det är lätt att tolka det som att man sorterar in den statliga förvaltningen med lillfingret. Det finns en risk för att frågorna blir satta på undantag. Men jag hoppas att jag kommer att bli motbevisad.

Hon säger sig ha haft ett bra samarbete med Mats Odell och hans medarbetare. Nu har hon skickat ett mejl till Stefan Attefall där hon gratulerar till jobbet och förklarar att hon hoppas på en fortsatt bra dialog.

– Jag har inte fått något svar än, men jag hoppas det kommer snart.

Hittills har hon inte hört Stefan Attefall säga särskilt mycket om den statliga förvaltningen.

Ansvaret för de statliga bola­gen förs över från näringsdepartementet till finansdepartementet. Där blir ny ansvarig minister finansmarknadsminister Peter Norman, M, tidigare vd för sjunde AP-fonden.

Stefan Attefall <br> FOTO: Kristdemokraterna
Stefan Attefall <br> FOTO: Kristdemokraterna

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA