Statsanställda kvinnors sjukfrånvaro utreds

SJUKFRÅNVARO2019-08-22
Kvinnliga statsanställda är borta från jobbet på grund av sjukdom dubbelt så ofta som sina manliga kolleger. Nu ska Statskontoret undersöka vad det beror på.

Enligt uppdraget från regeringen ska Statskontoret ta reda på hur myndigheter arbetar för att förebygga sjukfrånvaro bland kvinnor. Man ska också ta reda på i vilken utsträckning erfarenheterna av det arbetet sprids över myndighetsgränserna.

Skälet till att Statskontoret får uppdraget är att sjukfrånvaron bland kvinnor som arbetar inom staten är mer än dubbelt så hög som den är bland deras manliga kolleger, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Statskontoret ska redovisa sitt uppdraget 31 maj nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.