Stora grupper är sjukare grupper

ARBETSMILJÖ2019-09-02
I stora arbetsgrupper ökar både sjukfrånvaron och antalet konflikter, samtidigt som de anställdas engagemang försämras, visar analysföretaget Brilliants sammanställning av medarbetarenkäter som företaget genomfört.

Korttidsfrånvaron är som lägst, 1,8 procent, i små arbetsgrupper med upp till fem medarbetare. Den ökar successivt med gruppstorleken för att hamna på nästan det dubbla, 3,4 pro­cent, i riktigt stora grupper med fler än 40 personer.

Antalet upplevda konflikter eskalerar på ett liknande sätt, och är högst i grupper som består av ett trettiotal anställda. I dessa är antalet konflikter dubbelt så många som i grupper med en handfull personer.

Det är inte bara hälsan som tar stryk när grupperna växer, utan också engagemanget. I små grupper svarar 35 procent att de är engagerade, en andel som minskar till 20 procent i grupper med 20 medarbetare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.