STs Meeri Wasberg till riksdagen

ST2012-08-17

STs förbundsstyrelseledamot Meeri Wasberg kommer att ta tjänstledigt från sina uppdrag i förbundet, för att ta plats i riksdagen. Hon är nämligen förste ersättare till Carina Moberg, som nyligen gick bort.

Beskedet om den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Mobergs bortgång kom för två dagar sedan.

– Det är svårt att ta in Carinas bortgång. Mina tankar går först och främst till hennes familj. För egen del känns det väldigt omtumlande att av den här orsaken kallas in i tjänst, säger Meeri Wasberg.

Carina Moberg avled efter en kort tids sjukdom, och Meeri Wasberg säger att hon inte alls var förberedd på att det skulle kunna inträffa.

– Carina Moberg har betytt mycket för mig. Vi jobbade bra ihop.

Det är nämligen inte första gången som Meeri Wasberg – ledamot i STs förbundsstyrelse, förste vice ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen och vice ordförande i STs a-kassa – kliver in som ersättare i riksdagen.

– När man är ny i riksdagen som jag har varit, är det mycket som är ovant. Hon gjorde det lätt för mig att komma in.

Senaste gången som Meeri Wasberg tjänstgjorde i riksdagen var förra året, när riksdagsledamoten Maryam Yazdanfar var föräldraledig. Också den gången valde Meeri Wasberg att ta en paus från sina uppdrag i ST, eftersom hon inte tycker att uppdragen är förenliga. Men då gällde inhoppet en mer begränsad period.

– Nu handlar det om att ta det här uppdraget under de resterande två åren av mandatperioden, säger Meeri Wasberg.

Mikael Sandberg är personlig ersättare till Meeri Wasberg i STs förbundsstyrelse, också han från ST inom Arbetsförmedlingen.

Meeri Wasberg.
Bild: Anders Nyström
Meeri Wasberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av BryanThype (ej verifierad) tis, 07/03/2018 - 23:45
Get me friends plis