Svårt styra verk med många uppgifter

STATSKONTORET2011-03-01

Tillväxtverket behöver bli bättre på att lyssna till regeringen – och regeringen tydligare i sin styrning. Det framgår av en rapport till regeringen från Statskontoret.

Tillväxtverkets största utmaning är att sy ihop sina många roller och uppgifter till en helhet, anser Statskontoret. Enligt rapporten har Tillväxtverket styr- och kontrollsystem som ger förutsättningar för en betryggande intern styrning och kontroll. Men det finns problem inom verkets ekonomihantering.

Enligt Statskontoret har Tillväxtverkets ledning inte tillräckligt uppmärksammat myndighetens roll som utförare av regeringsuppdrag, samtidigt som regeringen tydligare behöver ange inriktningen på Tillväxtverkets uppdrag.

En stor del av Tillväxtverkets verksamhet handlar om att administrera EUs strukturfonder under programperioden 2007–2013. Strukturfondsadministrationen kan behöva tillfällig förstärkning under år 2011, men sedan minskar behovet, anser Statskontoret.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA