Per Hilmersson.
Per Hilmersson.

Svensk ny generalsekreterare i Europafacket

FACKLIGT2019-05-27

TCOs internationella sekreterare, Per Hilmersson, valdes till en av två vice generalsekreterare vid Europafackets kongress. Därmed blir han en del av organisationens verkställande ledning.

Per Hilmersson har tidigare varit chef för LOs, TCOs och Sacos gemensamma Brysselkontor, och nominerades av samtliga centralorganisationer i Norden samt av olika fack i Holland, Italien, Polen och Litauen, påpekar LO i ett pressmeddelande.

”Vi har stora utmaningar framför oss. Inte minst med tanke på de högerextrema och nationalistiska vindar som blåser över Europa. Efterdyningarna av den ekonomiska krisen hänger fortfarande kvar och präglar vardagen för många av Europas arbetare”, säger Per Hilmersson till LO.

Under Europafackets kongress förra veckan antogs ett nytt politiskt handlingsprogram kring frågor som finanspolitik, arbetsmarknadspolitik, sociala frågor, migration och digitalisering.

”Jag hoppas bidra med kunskap om den svenska modellen med starka parter och kollektivavtal. Och visa på vikten av det för att skapa hållbar, inkluderande tillväxt. Inte så att jag vill exportera den svenska modellen. Men EU kan främja uppbyggnad av parternas kapacitet genom finansiering och Europafacket kan vara plattform för det”, säger Per Hilmersson till Arbetsvärlden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA