Bild: Mostphotos

Svenskar dömda för bomb mot danskt skattekontor

DANMARK2020-08-10
Två svenskar, 24 respektive 25 år gamla, har dömts till fängelse i Danmark efter bombdådet mot ett skattekontor i Köpenhamn i augusti förra året.

Männen nekade till brottet, men dömdes till fyra respektive fem års fängelse för att ha transporterat en bomb från Sverige och detonerat den utanför ett lokalt skattekontor, rapporterar TT. Åklagaren hade begärt längre fängelsestraff, med motiveringen att det handlade om ett terrorbrott vilket kan förlänga strafftiden. Detta ansåg dock domstolen inte bevisat, enligt den danska tidningen Politiken. Något motiv till bombdådet har inte framkommit.

Ingen skadades i explosionen, men de materiella skadorna var omfattande och värderas till drygt sex miljoner kronor.  

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.