Sverige bäst på e-lärande

NYHET2005-02-16

Nationellt centrum för flexibelt lärande är europabäst på e-lärande. Den svenska myndigheten vann tidigare i veckan tävlingen European e-Learning Award.

Av:  Christian Örjestål

Juryns motivering säger bland annat att Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL, är en ledstjärna för utvecklingen och att arbetssättet bör kopieras i så många europeiska länder som möjligt.

Tävlingen, som avgjordes i tyska Karlsruhe, belönar de bästa insatserna för innovativ utveckling av e-lärande. Utöver statliga myndigheter deltog europeiska företag, massmedier och organisationer. Totalt deltog 80 projekt i tävlingen.

CFL

Nationellt centrum för flexibelt lärande bildades den 1 januari 2002. Statens skolor för vuxna och delar av Distansutbildningsmyndigheten, Distum, slogs samman till en ny myndighet inom vuxenutbildningsområdet. Myndighetsledning finns i Hässleholm och den operativa verksamheten är förlagd till Härnösand och Norrköping. Myndigheten har till uppgift att främja livslångt lärande för alla, genom att stärka utvecklingen av flexibelt lärande inom vuxenutbildning, folkbildning och arbetsliv.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA