TCO-förbunden ökade medlemsantalet

TCO2020-02-04
TCO-förbunden ökade sitt totala medlemsantal med en halv procent 2019. ”Att tjänstemännen blir fler stärker vårt inflytande och det ger oss bättre förutsättningar att påverka samhällsutvecklingen”, konstaterar TCOs ordförande Therese Svanström i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet var 1 417 889 personer medlemmar i ett av TCOs tretton förbund. Det är en ökning med 8 298 medlemmar, drygt en halv procent.

”Att värva fler medlemmar och bygga den fackliga rörelsen stark måste även framöver vara av högsta prioritet”, kommenterar Therese Svanström, TCO-ordförande, ökningen i ett pressmeddelande.

Hon menar att en av TCOs viktigaste uppgifter framöver är att ännu tydligare peka ut vilken sorts arbetsmarknadspolitik som dagens arbetsmarknad kräver.

”Att tjänstemännen blir fler stärker vårt inflytande och det ger oss bättre förutsättningar att påverka samhällsutvecklingen. Men det för också med sig ett ökat ansvar”, konstaterar Therese Svanström.

TCOs medlemsförbund

Fackförbundet ST, Finansförbundet, Forena, Försvarsförbundet, Journalistförbundet, Lärarförbundet, Polisförbundet, SYMF, Teaterförbundet, Tull-kust, Unionen, Vision och Vårdförbundet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.