TCO startar webbtidning

FACKLIGT2014-10-21
TCO har startat den nya webbtidningen arbetsvärlden.se. Arbetsvärlden ska granska, beskriva och debattera trender i arbetslivet och samhället som berör TCO-förbundens medlemmar.

Arbetsvärlden vänder sig i första hand till beslutsfattare, opinionsbildare, journalister och fackliga organisationer. Uppdraget är enligt ett pressmeddelande att självständigt spana in och granska nya tendenser i arbetslivet, ta initiativ till debatt om den moderna arbetsmarknaden, lyfta perspektiv och ämnesval om fackliga värderingar samt bidra till ökad kunskap och medvetenhet om arbetets villkor.

”Vår ambition är att skriva om de viktiga tendenserna på arbetsmarknaden, både i Sverige och internationellt. Det finns en efterfrågan på arbetsmarknadsjournalistik som tar lite större grepp och förklarar sammanhang”, säger chefredaktören Ylva Rehnberg i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Media Facket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.