TCO-tidningen nu endast på nätet

TCO2013-12-09

TCO-tidningen lägger ned sin pappersutgåva vid årsskiftet. Tidningen ska dock leva kvar på nätet, rapporterar tidningen själv i sin nätupplaga.

TCO-styrelsen fattade beslutet om tidningen i dag, efter att en utredning gjorts under hösten.

Till bakgrunden hör att TCO i juni beslutade att i fortsättningen inrikta sig på vissa avgränsade målgrupper, såsom opinionsbildare och beslutsfattare. TCO-tidningen är främst riktad till förtroendevalda i de 15 TCO-förbunden, och den kommunikationen blir i fortsättningen förbundens ansvar.

”TCO är inne i ett arbete med att vässa oss som påverkansorganisation. Vi växlar över från att ge ut en papperstidning med en begränsad målgrupp till en digital produkt som kan nå en bredare målgrupp och som kan jobba snabbare och mer offensivt”, säger TCOs ordförande Eva Nordmark till TCO-tidningen.

TCO-tidningen på nätet ska skötas av journalister och ha kvar sin självständiga ställning.

Enligt TCO-tidningen kommer däremot TCOs studenttidning Studentliv att finnas kvar i pappersform, fast i betydligt mindre upplaga än idag. Flera förbund, däribland ST, Unionen och Vision, har anmält intresse för att rikta tidningen till sina studerandemedlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket Media
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA