Bild: Casper Hedberg

Thord Jansson föreslås bli ordinarie ledamot i STs förbundsstyrelse

ST2023-05-08

Valberedningen föreslår att Thord Jansson, avdelningsordförande för ST inom Statens institutionsstyrelse, väljs till ny ordinarie ledamot i STs förbundsstyrelse. Fyllnadsvalet sker på förbundsstämman i slutet av maj.

Det är vid STs förbundsstämma 23–24 maj som ombuden ska välja en ny ordinarie ledamot i STs förbundsstyrelse, sedan Kristofer Dahlgren, tidigare förtroendevald för ST inom Pensionsmyndigheten, valt att lämna sina fackliga uppdrag sedan han blivit kommunalråd i Gävle.

Valberedningens förslag är att han efterträds av Thord Jansson, som i dag är ersättare i förbundsstyrelsen. Johan Eklund, vice ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, föreslås ta över platsen som ersättare.

Valberedningens förslag utgår från nomineringar som avdelningarna har gjort. Det finns möjlighet att föreslå motkandidater.

De personer som väljs vid förbundsstämmans fyllnadsval kommer att inneha sina uppdrag fram till STs kongress nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA