Lärarförbundet vill slå ihop kommunikationsavdelningen med tidningsredaktionerna. Tidningschefen Annica Grimlund meddelar att hon därför har sagt upp sig, skriver Medievärlden.
Bild: Mostphotos
Lärarförbundet vill slå ihop kommunikationsavdelningen med tidningsredaktionerna. Tidningschefen Annica Grimlund meddelar att hon därför har sagt upp sig, skriver Medievärlden.

Tidningschef lämnar Lärarförbundet i protest

FACKLIGT2018-01-25
Lärarförbundets tidningschef Annica Grimlund lämnar sitt jobb i protest mot att förbundet minskar tidningarnas oberoende, skriver Medievärlden. Lärarförbundet vill integrera tidningarna med kommunikationsavdelningen.

Annica Grimlund lämnar sitt jobb som tidningschef på Lärarförbundet och medlem i ledningsgruppen i protest mot den planerade organisationsförändringen. Omorganisationen har tagits fram av en intern styrgrupp. Enligt förslaget ska kommunikationsavdelningen och redaktionerna sitta tillsammans och all information ska planeras samordnat, skriver Medievärlden. Förslaget motiveras med att nyheter, berättelser och opinionsbildning ska dra åt samma håll.

”Jag är just nu i en väldigt turbulent situation och vill inte säga något idag, men gärna om några dagar”, säger Annika Grimlund till tidningen, samtidigt som hon bekräftar att hon helt kommer att lämna organisationen.

Niklas Arevik, ordförande för Journalistklubben vid Lärarförbundet, kommenterar Annica Grimlunds beslut i Journalisten:

”Styrgruppens plan är helt oacceptabel. De har tolkat förbundsstyrelsens beslut helt annorlunda än vad vi gör. Det som styrgruppen presenterade på mötet omöjliggör fortsatt oberoende eftersom vi ska sitta tillsammans och planera tillsammans, med kommunikationsavdelningen”, säger han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket Media
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.