Migrationsverkets förvar i Märsta.
Bild: Mostphotos
Migrationsverkets förvar i Märsta.

Tolv rymde från Migrationsverkets förvar

MIGRATIONSVERKET2019-09-09
Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta tidigt på söndagsmorgonen. De tog sig ut genom att slå sönder ett fönster. Fem av rymlingarna är fortfarande på fri fot och efterlysta av polisen.

Polis tillkallades tidigt i söndags morse för att söka efter de tolv personer som tagit sig ut genom det krossade fönstret, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande. Sex av rymlingarna omhändertogs under morgonen och återfördes till förvaret. Ytterligare en person omhändertogs senare under söndagen. Övriga personer var fortfarande på fri fot på söndagskvällen.

En av rymlingarna fick föras till sjukhus i samband med rymningen, men enligt pressmeddelandet fick ingen av väktarna eller Migrationsverkets personal några fysiska skador vid rymningen.

”Stämningen är nu lugn inne på förvaret och under morgonen har vi haft samtal med de förvarstagna. Att förvaren ska vara trygga och säkra både för personer i förvar och våra medarbetare är någonting som vi arbetar kontinuerligt med och rymningar ser vi väldigt allvarligt på”, kommenterar Migrationsverkets presschef Per Ek i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.