Två gripna vid demonstration på museum

MUSEERNA2022-12-07

Två personer greps av polis i samband med en demonstration vid Medelhavsmuseet i Stockholm på tisdagskvällen. Demonstrationen hade anordnats i protest mot ett panelsamtal om Iran som hölls i museets lokaler.

Enligt Dagens Nyheter tog sig ett femtiotal demonstranter in i Medelhavsmuseets entré i samband med panelsamtalet, som arrangerats i samarbete med Utrikespolitiska institutet. Redan innan arrangemanget hade museet fått ta emot kritik och protester både per telefon och e-post.

Demonstrationen anordnades i anslutning till museet och hade tillstånd, men när ett större antal demonstranter tog sig in i museets lokaler larmades polis.

”Det är ovanligt att det blir så här oroligt. En del personer försökte tränga sig in och vi hade väktare på plats”, uppgav Karl Magnusson, stabschef för Världskulturmuseerna, till Dagens Nyheter.

På platsen uppstod en slagsmålsliknande situation och polisen fick ingripa, skriver tidningen. Två personer greps och polisen har inlett en brottsutredning om våldsamt upplopp och olaga intrång.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.