UD tar hem personal från riskområden

REGERINGSKANSLIET2020-03-25
Utrikesdepartementet, UD, har som en följd av coronapandemin beslutat att tillfälligt ta hem viss personal och deras familjer från särskilt utsatta riskområden, rapporterar Ekot.

Mot bakgrund av utvecklingen så har UD beslutat att tillfälligt låta viss personal och deras familjer från särskilt utsatta riskområden åka hem. Enligt en förteckning som Ekot tagit del av omfattar beslutet utlandspersonal med familjer i 21 länder Det är främst länder i Afrika, men också Bangladesh, Pakistan, Afghanistan och Ukraina, som omfattas av UDs beslut, uppger Ekot.

”Vi har gjort denna bedömning baserat på dels möjligheten för våra medarbetare att få tillgång till adekvat vård, men också med hänsyn till utresebestämmelser som påverkas av beslut som tas på kort varsel. Vi måste också ta hänsyn till att vissa av våra medarbetare och kanske deras familjemedlemmar kan tillhöra riskgrupper, så det är många olika aspekter”, säger presskommunikatör Buster Mirow Emitslöf till Ekot.

Enligt UD kommer inga ambassader att stängas helt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.