Unionen sade ja till Farmaciförbundet

FACKLIGT2013-06-13
Unionen går ihop med Farmaciförbundet. Det blev klart efter en omröstning bland Unionens kongressledamöter på förbundets extrakongress.

”Jag är mycket glad. Tillsammans kommer vi kunna skapa större värde för medlemmarna inom life science-området och bli ännu bättre på att påverka utvecklingen inom en växande hälsosektor”, skriver Cecilia Fahlberg, Unionens förbundsordförande i ett pressmeddelande.

Farmaciförbundet med dess 7 500 medlemmar sade ja till en sammanslagning redan för några veckor sedan. Båda förbunden verkar redan i dag inom apoteks- och läkemedelsbranschen.

Sammanslagningen sker vid årsskiftet.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.