Utmanare till topposten får stöd

ST-KONGRESS2008-05-27

Det kan bli strid om posten som andra vice ordförande i ST, när styrelsen ska väljas på onsdagen. När tiden för motnomineringar gick ut fanns två motkandidater till valberedningens förslag.

Valberedningen har som ST Press tidigare rapporterat föreslagit Meeri Wasberg, vice ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen. När tiden för motnomineringar gick ut på tisdagskvällen stod det klart att flera avdelningar stöder två motkandidater.

Den ena är Ing-Marie Nilsson, ordförande för ST inom universitet och högskolor och av valberedningen föreslagen som ordinarie ledamot. Hon har nominerats som andra vice ordförande av sin egen avdelning, men också av ST inom Försäkringskassan och ST inom Regeringskansliet, samt av ett enskilt kongressombud.

Den andra är Björn T Johansson, ordförande för ST inom Spårtrafiken, som sitter i den nuvarande förbundsstyrelsen men inte finns med i valberedningens förslag till ny styrelse. Även han har nominerats som andra vice ordförande av sin egen avdelning. Han har också stöd från ST inom Vägverket och ST inom Posten. Den sistnämnda avdelningen har också nominerat honom som ordinarie ledamot.

Dessutom har två personer som inte finns med i valberedningens förslag till styrelse nominerats som ordninarie ledamöter: Ing-Marie Sandin, vice ordförande för ST inom Skatteverket, samt Anette Jellve, ordförande för ST inom Sveriges Domstolar.

Valet till STs styrelse sker på onsdagen. Samtliga ledamöter väljs för en period av fyra år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST STs kongress
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA