Vad tycker du om regeringens budget?

NYHET2006-10-18

I budgetförslaget visar regeringen sina politiska prioriteringar. Vad tycker du om skattesänkningarna, försämringarna av a-kassan och bantningen av statliga myndigheter?

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Åsa (ej verifierad) tors, 10/19/2006 - 12:31
Detta kommer fösämra för alla. Chockhöjning av a-kassan gör att folk väljer att gå ur facket. Folk kommer inte ha råd. Pratet om skattesänkning kanske gynnar de rika, men inte vi arbetare med låg/mellan löner. Sverige har röstat för blått, men tror många inte visste konsekvenserna efter. Allt detta kommer att leda till att folk mår dåligt och får ännu sämre i kassan. Jag röstar för omval.
Inlagt av Kjell Berggren (ej verifierad) tors, 10/26/2006 - 16:51
Med stor förvåning noterar jag att företrädare för "mitt" förbund värnar om sitt eget "skinn".
Att en justering av a-kassan sker är klokt och en nödvändig åtgärd. Kassan skall ju vara en "kort brygga" mellan jobben. Den kommande åtgärden kan bli en "väckarklocka" för förbunden att "hänga" med och förnya sig. Ingen medlem har någon nytta av fack som mer ser till sin egen bak och struntar i dom som betalar.
Bra att vår nya regering gör något för oss alla.
Kjell Berggren
Förtroendevald Uppsala Universitet
Inlagt av Ove Lundqvist (ej verifierad) fre, 10/27/2006 - 09:25
Att människor med skumma affärer sitter i makt position blir nu allt vanligare även i Svergie vilket vi kanske får vänja oss vid med globaliseringen. Att ta från dom rika och ge till dom fattiga var tidigare något bra om man har solidaritet som ledstjärna, men i motsatta fallet att tjäna mest på fördelning så blir det som nu förslaget gynnar höginkomsttagare och dom som klarar sig själva. Vi har den regering vi valt och förtjänar det är tyvärr den krassa verkligheten.
Inlagt av Yngve Jansson (ej verifierad) ons, 11/01/2006 - 16:10
Reaktionerna på bl a förslaget om A-kassa är märkligt. Regeringen redovisade klart före valet vad man tänkte göra. Nu håller man löftena och det är tydligen något man i vissa kretsar inte är vana vid. Om folk går ur facket så har det nog andra orsaker. Det skulle nog inte skada med lite självprövning i den fackliga världen.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA