Var tionde statsanställd sägs upp

BULGARIEN2013-10-14
Fackföreningar i Bulgarien förbereder strejker och protester efter beskedet att var tionde tjänst i statsförvaltningen ska bort.

Bulgariens socialistledda regering planerar uppsägningar av omkring 40 000 statsanställda, rapporterar nättidningen novinite.com. Det innebär att staten krymper med tio procent.

Nedskärningarna ska enligt novinite.com verkställas redan vid årsskiftet, och syftet är att minska kostnaderna i statens budget för 2014.

Ledaren för Bulgariens centralorganisation för oberoende fackföreningar, Plamen Dimitrov, säger att uppemot 15 000 personer kan komma att gå ut i strejk i protest mot neddragningarna. På söndagen aviserade facket för anställda inom socialförsäkringen att man kommer att strejka.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Internationellt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.