Varselpaket ska stödja arbetslösa

EKONOMI2009-10-20

Fem statliga myndigheter gör en gemensam satsning för att stötta nyblivna arbetslösa. Det så kallade Varselpaketet ska fungera som ett verktyg för lokala konsumentrådgivare.

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Konsumentverket, Centrala Studiestödsnämnden och Tillväxtverket står bakom ett landsomfattande informationsprojekt som kallas för Varselpaketet. Informationsmaterialet ska vara ett stöd för den som förlorar jobbet och därför får drastiskt försämrad ekonomi.

– Att förlora jobbet behöver inte nödvändigtvis leda till att man tappar greppet om sin privatekonomi. Vår målsättning med den här insatsen är att ge de som riskerar att bli arbetslösa eller som redan hamnat i arbetslöshet de bästa förutsättningarna att klara av en svår situation, säger Konsumentverkets generaldirektör Gunnar Larsson i ett pressmeddelande.

Varselpaketet ger konkreta råd om budget och planering i vardagsekonomin, men också tips om hur man startar eget. Informationsmaterialet ska delas ut till människor som varslats om uppsägning eller som av andra anledningar riskerar att förlora sitt jobb.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA