Växjölag vann Trias förhandlingstävling

TÄVLING2006-12-15

I går korades vinnaren i Trias förhandlingstävling. Laget från Växjö segrade.
– De var inriktade på att hitta lösningar på problemen, säger Lennart Engquist, förhandlingsombudsman på ST.

Av:  Mikael Silberstein

I tävlingen deltog åtta lag med studenter som läser till personalvetare och som studerat arbetsrätt. Lagen fick jobba med fall från verkligheten och lösa dem genom att förhandla inför publik, bland annat på Stockholms universitet.

Cecilia Björkman tillhörde det vinnande Växjölaget, som får åka hem med 15 000 kronor.

– Det har varit jätteroligt att få pröva på ett möjligt yrke i framtiden, det handlar om att lösa situationer på arbetsplatser och mötas i mitten. Nu är jag helt slut, det har varit mycket förberedelser och förhandlingar, säger hon.

Tria är studerandeorganisationen för fackförbunden ST, HTF och SKTF.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA