De som är inriktade på att lära sig att hantera ett område får jobb betydligt lättare än de prestationsinriktade, enligt forskaren Christina Nerstad.
Bild: Getty Images
De som är inriktade på att lära sig att hantera ett område får jobb betydligt lättare än de prestationsinriktade, enligt forskaren Christina Nerstad.

Viljan att lära sig - bra egenskap i arbetslivet

ARBETSLIV2019-11-12
En del människor drivs av att lära sig nytt, medan andra mer vill prestera och vara bäst. I arbetslivet tycks de som fokuserar på att bemästra uppgifter klara sig bäst, enligt organisationsforskaren Christina Nerstad vid universitetet Oslomet.

Hon pekar exempelvis på en nederländsk studie som visar att arbetssökande som är inriktade på att lära sig att hantera ett område får jobb betydligt lättare än de prestations­inriktade. "En förklaring kan vara att de prestationsorienterade upplever det som ett större nederlag att de inte har jobb, och den bemästringsorienterade är mycket mer uthållig över en längre period", säger hon i en intervju på universitetets hemsida.

En slutsats kan vara att det är en hjälp för arbetssökande att träna på att bli mer bemästringsorienterade, anser Christina Nerstad. Sådan träning kan också vara viktig för chefer i arbetslivet som är starkt prestationsorienterade, och därmed har svårt att inse att medarbetarna kan utvecklas över tid. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.