Vill att kvinnoprojekt blir permanent

KRIMINALVÅRDEN2010-03-11

Kriminalvården vill permanenta ett projekt som riktar sig till kvinnor som blivit utsatta för människohandel eller varit prostituerade. Försöket har drivits sedan år 2008.

Regeringen uppdrog åt Kriminalvården i september 2008 att genomföra en försöksverksamhet riktad till intagna kvinnor som varit utsatta för människohandel eller befunnit sig i prostitution. Verksamheten har varit inriktad på att ge stöd, rådgivning och rehabilitering. Syftet är också att förbättra kvinnornas möjligheter att efter frigivningen få jobb och kunna behålla ett arbete.

”Det är en väldigt utsatt grupp med mycket låg självkänsla, oftast brottsoffer och i stark beroendeställning. Vi gör allt för att bygga upp dem, hitta nya positiva nätverk utanför anstalten och hjälpa dem med arbete efter verkställigheten”, säger projektledaren Karl-Anders Lönnberg i ett pressmeddelande.

I Kvinnoprojektet har man satsat på att utbilda personalen för att kunna ge kvinnor över lag bästa möjliga stöd. Utbildningen har bland annat gått ut på att ge ökad kunskap om kvinnans roll i olika kulturer så att man bättre ska förstå deras situation och vad man kan göra för att hjälpa dem.

Kriminalvården har hittills fått tio miljoner kronor till verksamheten, och i budgetunderlaget för 2011 har myndigheten begärt fyra miljoner kronor för att verksamheten ska kunna fortsätta.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA