»Vi har redan genomfört ett förslag, att skylta upp bättre på paket­terminalen. Det behovet ser man inte riktigt när man arbetar här varje dag, säger Lars Eklund.
Bild: Henrik Rosenqvist
»Vi har redan genomfört ett förslag, att skylta upp bättre på paket­terminalen. Det behovet ser man inte riktigt när man arbetar här varje dag, säger Lars Eklund.

Jobbytet gav nya idéer

PÅ JOBBET: POSTEN2012-05-08

På Posten Logistik bytte elva chefer jobb med varandra under en vecka. Något som har gett så mycket insikter, inspiration och idéer till förbättringar att utbytet ska utvidgas.

Av:  Therese Säfström

ST-medlemmen Magnus Olsson, filialchef på Posten Logistik i Hässleholm, tog över jobbet som produktionschef vid paketterminalen i Toftanäs, Malmö, från Lars Eklund under fem dagar.

På fredagen veckan innan besökte de varandras arbetsplatser och fick instruktioner. Magnus Olsson hade varit vid Toftanäs förr, men kände bara ytligt till hur terminalen fungerar.

– Det var mycket mer komplext än jag trodde. Under mina dagar där förstod jag på allvar vilka konsekvenser det får för dem när vi till exempel inte håller våra avgångstider.

I utbytet hade cheferna i uppdrag att både föreslå förbättringar på den nya arbetsplatsen, och att ta med goda idéer hem. Magnus Olsson fick bland annat uppslag till hur hans arbetsplats kan jobba effektivare med uppföljningar.

Enligt Magnus Olsson är fördelarna större med att byta jobb, än att bara följa med någon annan på arbetet.

– Man blir delaktig i jobbet på ett helt annat sätt, tvingas prata med medarbetarna, fråga och knyta kontakter. Man kommer närmare verksamheten.

De som deltog i utbytet kunde inte påverka med vem de skulle byta, och det var bra, enligt Magnus Olsson.

– Väljer man själv finns möjligheten att göra det lätt för sig. En poäng var just att vi skulle prova en helt ny arbetsplats, som inte kändes trygg eller välbekant.

Lars Eklund, också han ST-medlem, säger att det krävs att de närmaste ordinarie medarbetarna finns på plats, annars kan jobbet inte flyta på med en praktiserande chef. Sedan är det också viktigt att våga fråga.

I höst ska cheferna i Region Syd göra ett nytt jobbutbyte och prova arbetet på någon annan arbetsplats. Men enligt Lars Eklund finns det planer på att utvidga utbytena.

– Vi funderar nu på att arbetsledare på olika terminaler ska få skifta arbete med varandra. Då kanske under en kortare tid.

En förbättring Lars Eklund kan se till nästa arbetsplatsutbyte är överlämningen.

– Nu träffades vi mest och bytte nycklar. Det skulle underlätta, och kan också ge mer erfarenheter, om man får arbeta tillsammans en eller två dagar.

Medan Lars Eklund var i Hässleholm, arbetade hans medarbetare Björn Modén, produktionsledare på Toftanästerminalen, tillsammans med Magnus Olsson.

– Det var väldigt uppfriskande att ha honom här. En person som lägger märke till saker som vi inte själva ser, vi som går här varje dag, säger Björn Modén.

Han ser gärna att fler på arbetsplatsen nu får möjlighet att prova på ett utbyte. Något han tror är nyttigt också för personalen, som får bättre förståelse för helheten i produktionen.

Tips för lyckat jobbutbyte

 

  • Ta tid till en ordentlig överlämning.
  • Förbered så att den tillfällige medarbetaren får bra stöttning på plats.
  • Våga göra utbyten som utmanar medarbetarna.
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA