Cirkelledaren Susanna Grinsvall förklarar spanska språkets hemligheter för Mikael Storm, Anita Gullblom, Maria Andersson, Susanne Nygren och Pia Ångström. Foto: Kenneth Sundh
Cirkelledaren Susanna Grinsvall förklarar spanska språkets hemligheter för Mikael Storm, Anita Gullblom, Maria Andersson, Susanne Nygren och Pia Ångström. Foto: Kenneth Sundh

Kollegerna pluggar spanska efter jobbet

PÅ JOBBET: ARBETSFÖRMEDLINGEN2012-03-06

Kollegerna på Arbetsförmedlingen i Fagersta hade länge velat lära sig spanska, men inte kommit till skott. Nu har de startat en egen studiecirkel på arbetsplatsen.

– Vi har redan planerat in en examensresa till en spansktalande ort, säger Anita Gullblom, arbetsförmedlare och STs arbetsplatsombud på Arbetsförmedlingen i Fagersta.

Hon och kollegan Mikael Storm är förtjusta i Spanien och har varit där många gånger. Men det visade det sig att närmaste kurs i spanska fanns i Västerås, en resa på fjorton mil tur och retur.

Men så, i börjanpå januari, anställdes Susanna Grinsvall. Hon hade bott sex år i Bolivia och talar flytande spanska.

Hon tog kontakt med studieförbundet Sensus, som är STs samarbetspartner, och frågade vad som krävdes för att starta en studiecirkel.

– De ville ha en deltagarlista och att gruppen satte upp mål och en arbetsplan. Det var allt, så det var lätt fixat.

När de fått godkänt skickade de ut ett mejl på spanska till alla tjugo anställda på kontoret.

– Tanken var att väcka intresse, vilket också lyckades eftersom alla kom till oss och frågade vad som stod i mejlet, skrattar Susanna Grinsvall.

Studiecirkeln hålls i Arbetsförmedlingens lokaler, efter arbetstid. Gruppen består av kontorets administratör och fyra arbetsförmedlare. Och trots att de redan från början hade en god stämning på kontoret har den blivit ännu bättre.

– När vi är på kursen släpper vi tankarna på jobb och har bara otroligt roligt, säger Mikael Storm.

Målet är att klara sig hyfsat som turister när de gör sin examensresa till Spanien.

– Vi vill kunna beställa mat och ställa enklare frågor om vägen och så. Och naturligtvis förstå svaren, säger Anita Gullblom.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA