Inger Ehn Knobblock är en av STs karriärcoacher.
Inger Ehn Knobblock är en av STs karriärcoacher.

Kompetens och erfarenhet ska styra – inte ålder

PÅ JOBBET: KARRIÄRCOACHEN2018-01-23
Det är dags att analysera vilken betydelse åldern har för hur vi värderas i arbetslivet.
Av:  Inger Ehn Knobblock

Är jag för gammal? undrade en medelålders man. Han berättade att han är rädd för att han inte kan byta jobb – eller för den delen få chansen att utvecklas på sin nuvarande arbetsplats. Jag hör om kolleger som passerat fyrtio år och inte ens får komma på intervju när de sökt jobb, så var det inte när de var yngre, sade han.

Å ena sidan, fortsatte han, ska vi utbildas och gärna skaffa en gedigen akademisk bakgrund. Vi kommer ut sent på arbetsmarknaden – i slutet av tjugoårsåldern. Och samtidigt som vi påbörjar karriären bildar många familj. Under småbarnsåren är ambitionerna måttliga, för att sedan intensifieras när barnen börjat skolan. Men då har vi inte många år på oss att hinna göra karriär innan åldersspöket dyker upp.

Å andra sidan, funderade han vidare, talar politikerna om att vi måste jobba längre, sam­tidigt som fler och fler arbetsgivare drar sig för att anställa äldre.

Jag kunde inte annat än hålla med. Ekvationen går inte ihop. Vi kan inte kräva att fler ska arbeta längre samtidigt som åldersdiskrimineringen ökar. I grund och botten handlar det om hur vi värderar varandra och vilken betydelse vi anser att åldern har.

Är unga människor mer förändringsbenägna än de som hunnit fylla femtio? Är det mera vanligt att juniorer hittar kreativa lösningar på ett komplext problem? Nej, självklart inte. Däremot är senior arbetskraft oftast dyrare att anställa. Troligen är de också mer krävande och ifråga­sättande. Livet lär. Det är dock på sin plats att påpeka att även yngre diskrimineras på grund av ålder.

Oavsett om du är 28 eller 48 år är det din kompetens, erfarenhet och förmåga som avgör hur bra du är på jobbet. Det är dags att analysera vilken betydelse siffrorna i födelsebevisen har fått. Hur hanterar arbetsgivarna den här problematiken och vad gör de fackliga organisationerna för att motverka den »ålderism« som sprids på den svenska arbetsmarknaden?

 

Inger Ehn Knobblock är en av STs karriärcoacher

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.