Sopa inte konflikterna under mattan

PÅ JOBBET: ARBETSLIVSCOACHEN2012-10-16

Få saker på en arbetsplats tar så mycket energi och skapar så mycket frustration som spända eller dåliga relationer. När relationerna inte fungerar bra på arbetsplatsen blir följden ofta personliga konflikter och i värsta fall också utanförskap, trakasserier eller ren mobbning.

Av:  Gert Ohlin

Enligt min erfarenhet är den svenska »konfliktkulturen« starkt präglad av en grundläggande rädsla för allt vad konflikter handlar om. Det är snarare regel än undantag att konflikter sopas under mattan eller tystas ned. Tyvärr fungerar den strategin mycket dåligt, eftersom dåliga relationer eller personliga konflikter sällan går över av sig själva eller löser sig med tiden. Tvärtom leder de ofta till riktiga varhärdar som med tiden förpestar hela klimatet på arbetsplatsen.

Det är vanligt att medarbetare väljer att »knyta näven i fickan« i stället för att gå i clinch med problemet och tala med den eller dem som de har en dålig eller spänd relation med. Är det relationen till den närmaste chefen det handlar om är det väldigt ovanligt att över huvud taget göra någonting. I stället lider man i tysthet eller lättar möjligen på trycket inför en förtrogen kollega.

Mitt råd till dig som känner igen dig är att ta tag i den eller de personer du har svårt för på din arbetsplats. Be om ett samtal i lugn och ro där du öppet och rakt kommunicerar dina känslor. Tala ut om det du känner samtidigt som du också öppnar dig och är mottaglig för det som sägs till dig.

Kan du och kollegan eller kollegerna inte reda ut situationen på egen hand bör du vända dig till din chef eller någon annan du har förtroende för och be om stöd. Genom att ta ett sådant initiativ bidrar du inte bara till att förbättra din egen och dina kollegers arbetssituation, du bidrar även till att skapa en konstruktiv »konfliktkultur«, där man tar tag i konflikterna direkt när de uppstår

i stället för att sopa dem under mattan. 

 

Gert Ohlin är konsult och arbetsplatsutvecklare.

Inlagt av Sigge (ej verifierad) mån, 03/18/2013 - 20:49
Herregud, så naivt skrivet.
Har ni aldrig hört talas om psykopatiska chefer????
Har man en sådan över sig ska man ABSOLUT INTE
öppna sig och söka samförstånd.
Läs på, skriv mer om detta viktiga ämne.
Vi är många som fått våra liv förstörda av svårt empatistörda arbetsgivare
och obefintlig eller tafflig hjälp från fackets representanter och skyddsombud.
Ta reda på mer - skriv om detta nu under St:s så kallade arbetsmiljöår.
Tack!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA