Annons:

Länsstyrelserna

Ämne:Länsstyrelserna
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Länsstyrelserna. Du kan även följa vad Publikt skriver om Länsstyrelserna genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
StatsförvaltningNyhetLandshövding Thomas Carlzon på länsstyrelsen i Kalmar län får lämna sitt jobb sedan det avslöjats att han privat betalat svarta löner till residensets serveringspersonal. Han får nu i stället anställning som generaldirektör vid Regeringskansliet.
JONyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Länsstyrelsen i Skåne län, sedan en lantbrukare ännu efter tre år inte fått något besked om en ansökan om jordbruksstöd. Det visar enligt JO en förvånansvärd nonchalans.
StatsförvaltningNyhetRegeringens styrning av länsstyrelserna saknar helhetsperspektiv och begränsar möjligheterna till långsiktig och hållbar verksamhet, skriver Riksrevisionen i en ny rapport.
RegionerNyhetVid årsskiftet blev de sju sista landstingen också regioner. Det innebär att samtliga landsting nu har utökat ansvar för tidigare statliga ansvarsområden som infrastruktur och viss regional utveckling.
RegeringenNyhetFörre justitieministern Thomas Bodström erbjöds en halv miljon kronor för att hoppa av som landshövding i samband med Allra-skandalen. Det uppger han själv i SVTs ”Min sanning”.
LänsstyrelsenNyhetVid flera tillfällen har Länsstyrelsen i Dalarnas län påtalat för skogsbiologen Sebastian Kirppu att de skogsinvente­ringar han gör på sin fritid kan vara otillåtna bisysslor. Nu kräver myndigheten att han upphör med dem. ST motsätter sig beslutet.
LänsstyrelsernaNyhetRedan tidigare har ansvaret för regional tillväxt och för transportinfrastruktur flyttats från länsstyrelserna till landstingen i en majoritet av länen. Nu föreslår regeringen i en lagrådsremiss att förändringen ska göras för samtliga län. ST vid Länsstyrelsen i Stockholms län instämmer i arbetsgivarens kritik mot förslaget.
LänsstyrelsernaNyhetDet tidigare styrelseuppdraget i det kritiserade pensionsbolaget Allra satte stopp för Thomas Bodström som ny landshövding i Stockholms län. Regeringen har upphävt sitt beslut med hänvisning till att ”det från flera andra politiska partier saknas förtroende för Thomas Bodström”.
LÄNSSTYRELSERNANyhetLandshövdingarnas representation har blivit dyrare, visar en granskning från Mittmedia. Vid förra årets avtackning av Peter Egardt, landshövding i Uppsala län, gick notan på närmare en kvarts miljon kronor.
LänsstyrelsernaNyhetRegeringen föreslår att länsstyrelserna tar över ansvaret för omhändertagna djur från Polisen.Polisen ska bara utföra djurrelaterade arbetsuppgifter om det kräver de särskilda befogenheter som poliser har.
gotska sandönFördjupningLänsstyrelsen anser precis som facket att det behövs ett mer omfattande skriftligt avtal kring tillsynsmännens villkor, förklarar Jenny Frölich som är HR-chef på Länsstyrelsen i Gotlands län. Men parter­na har inte kunnat komma överens om innehållet.
GOTSKA SANDÖNFördjupningSom en isolerad utpost knappt fyra mil norr om Fårö ligger nationalparken Gotska Sandön. Här arbetar länsstyrelsens tillsynsmän året runt. Jobbet är fritt, men innebär också stor utsatthet. Tillsynsmannen Mattias Sandgren vill ha tydligare villkor – och ett skriftligt avtal.
LÄNSSTYRELSENNyhetMigrationsverkets före detta generaldirektör Anders Danielsson blir ny landshövding i Västra Götalands län. Han tillträder sitt nya jobb 18 september.
LänsstyrelsernaNyhetAntalet djurskyddskontroller utförda av länsstyrelserna minskade med tio procent under förra året. Skillnaderna är stora mellan länsstyrelserna både när det gäller antalet kontroller och personalresurser.
SkogsstyrelsenNyhet26 av Skogsstyrelsens medarbetare finns bland undertecknarna av en protest mot myndighetens eget beslut att göra en paus i inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige, skriver Altinget.
Prenumerera på