Annons:

Partipolitik

Ämne:Partipolitik
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Partipolitik. Du kan även följa vad Publikt skriver om Partipolitik genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsförmedlingenNyhetAllianspartierna går till val på att lägga ned Arbetsförmedlingen i sin nuvarande form. En ny och mindre myndighet ska ta över statens ansvar för arbetsmarknadspolitiken, skriver de fyra partiledarna i en debattartikel.
RegeringenNyhetStatsminister Stefan Löfven genomförde en regeringsombildning i slutet av juli. Efter hot om misstroendeförklaring från oppositionen valde två statsråd att avgå, medan en tredje minister lämnade av hälsoskäl.
ArbetsmarknadNyhetDe låglönejobb som föreslagits av allianspartierna Centern och Liberalerna skulle bli dyrare för arbetsgivaren än de nystartsjobb genom Arbetsförmedlingen som redan finns, skriver TCOs Samuel Engblom.
HögskolanNyhetDen som blir ledamot i kårfullmäktige under högskoletiden har bättre odds för jobb och karriär efter examen än andra. Det visar en studie från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.
RättsväsendetNyhetOckså i brottmål påverkas domstolarnas beslut av nämndemännens partipolitiska tillhörighet. Det visar en studie som genomförts vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
EkonomiNyhetVi vill bevara den breda politiska enigheten kring det finanspolitiska regelverket, skriver de fyra allianspartiernas ekonomisk-politiska talesmän i en debattartikel. Därför bör överskottsmålet bli föremål för en bred utredning.
ArbetsförmedlingenNyhetEftersom regeringen aviserat att den tänker utlysa extraval hejdar Arbetsförmedlingen den stora översynen av kontorsnätet.
BudgetkrisenNyhetSverigedemokraterna har bestämt sig för att rösta för Allianspartiernas budgetförslag. Därmed faller regeringens budget. ”Det är ett oerhört allvarligt läge för Sverige”, kommenterar STs ordförande Britta Lejon.
EUNyhetEuropaparlamentet kommer att hålla en förtroendeomröstning om EU-kommissionens ordförande Jean-Paul Juncker under nästa vecka. Bakom initiativet står SD och andra EU-kritiska partier.
IntegritetNyhetRegeringspartierna har kommit överens om ny lagstiftning om avlyssning och andra tvångsmedel i samband med arbete mot allvarliga brott, uppger Ekot. En ny integritetsskyddsmyndighet ingår i uppgörelsen.
RegeringenNyhetDen rödgröna regeringen vill att staten ska ha det samlade ansvaret för järnvägsunderhållet. Den nya infrastrukturministern Anna Johansson, 43, är öppen för olika sätt att nå dit.
LedareRegeringens programförklaring rymmer flera angelägna förslag – men det gäller också att få stöd för dem i riksdagen. Och planerna på nedskärningar på myndigheterna väcker oro.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens verksamhet har hamnat i valrörelsens centrum. Socialdemokraterna lovar att direkt vid ett regeringsskifte förändra myndigheten. Alliansen lovar mer pengar.
StatsförvaltningNyhetAlliansen lovar att inrätta en ny jaktmyndighet med lokalisering i Karlstad om regeringen får sitta kvar. Det lovade ledande allianspolitiker vid ett möte i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen, NWT.
PostenNyhetBrevbärare runt om i landet uttrycker oro för att vara tvungna att dela ut information från SD i väljarnas brevlådor. De pekar på risken för att bli utsatta för hot och våld när de gör sitt jobb.
Prenumerera på