Misstänkt bomb vid Göteborgs universitet

GÖTEBORGS UNIVERSITET2018-12-18

En misstänkt bomb har hittats vid Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet. Ett stort område är avspärrat och en hög smäll har hörts, rapporterar Expressen.

Det var strax före åtta i morse som en person hittade en påse som hängde på ett dörrhandtag på en fastighet på Viktor Rydbergsgatan i Göteborg. Enligt polisens presstalesman ska innehållet ha liknat en bomb, uppger Expressen.

På adressen finns Nationella sekretariatet för genusforskning, som tillhör Göteborgs universitet.

”Vi i personalen har utrymt byggnaden”, säger Maria Grönroos, föreståndare för sekretariatet, till Expressen.

Det är i nuläget oklart mot vem eller vilka det misstänkta bombföremålet är riktat. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot. Enligt Jörgen Svensson, säkerhetschef på Göteborgs universitet, finns det ingen förhöjd hotbild mot lärosätet.

”Men hot mot forskare och forskningsvärlden har ökat ganska kraftigt den sista tiden. Det är en ny men ökande företeelse. Det blir ett arbetsmiljöproblem och i förlängningen är det ett angrepp på samhället”, säger han till Expressen.

Han uppger att universitet försöker utbilda och informera personal om hur man ska bete sig i sådan här situation.

”Där är vi i vår linda. Man är inte van inom universitetet att bli utsatt på det här viset”, säger han till Expressen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA