Myndigheter kallas till regeringen

SOCIALFÖRSÄKRING2018-03-26

Annika Strandhäll och Ylva Johansson kallar Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen till en dialog om hur myndigheterna bättre ska kunna samarbeta för att säkra att människor inte faller mellan stolarna.

Det är ett svårt uppdrag som myndigheterna har att gemensamt se till att individen får det stöd den behöver för att kunna lämna långvarig sjukfrånvaro och komma tillbaka till hälsa, studier och arbete, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Enligt regeringen har myndigheterna fått både uppdrag och resurser för att säkra att människor inte faller mellan stolarna på grund av bristande samarbete mellan de två myndigheterna. Nu kallas myndigheternas ledningar till samtal med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, båda S.

”För mig är det självklart att ingen ska falla mellan stolarna, jag blir djupt oroad när jag får ta del av berättelser om att människor inte får det stöd de behöver. Det är nödvändigt att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen sätter sig ner gemensamt och ser över hur situationen kan lösas och det är därför vi kallar dem till ett gemensamt möte”, kommenterar socialminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Regeringen skriver i pressmeddelandet att de två myndigheterna i sina regleringsbrev har fått ett gemensamt uppdrag att se till att övergången mellan myndigheterna fungerar. Myndigheterna får närmare 700 miljoner kronor årligen för en bättre överlämning mellan dem.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA