Skyldighet att förhandla om kollektivavtal

ARBETSRÄTT2018-02-14

Arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar har brutit mot förhandlingsskyldigheten i medbestämmandelagen genom att inte i tid vilja förhandla om att teckna kollektivavtal med Svenska Hamnarbetarförbundet, konstaterar Arbetsdomstolen i en dom.

I den pågående konflikten i Göteborgs hamn har Arbetsdomstolen avgjort ett mål till Svenska Hamnarbetarförbundets fördel. Domstolen konstaterar att en arbetsgivarorganisation enligt medbestämmandelagens tionde paragraf är skyldig att förhandla med en arbetstagarorganisation om att teckna kollektivavtal som reglerar anställningsvillkoren för medlemmar i organisationen. Ett förhandlingssammanträde ska hållas inom tre veckor från arbetstagarorganisationens begäran.

Svenska Hamnarbetarförbundet begärde förhandling vid ett par tillfällen i april men inte förrän i juni träffades parterna.

Enligt Svenska Hamnarbetarförbundet berodde det på att Sveriges Hamnar inte ville möta förbundet i kollektivavtalsförhandlingar innan man slutit ett nytt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet, vars avtal löpte ut den sista april.

Sveriges Hamnar döms till att betala skadestånd om 20 000 kronor, men parterna ska stå för sina egna rättegångskostnader.

Tre av Arbetsdomstolens ledamöter var skiljaktiga och menade att den allmänna förhandlingsrätten i medbestämmandelagens tionde paragraf inte omfattar förhandlingar mellan en central arbetstagarorganisation och en arbetsgivarorganisation om att träffa ett rikstäckande kollektivavtal.

Konflikten i Göteborgs hamn

I Göteborgs hamn har det kommunala hamnbolaget ett kollektivavtal med Transport, medan Svenska Hamnarbetarförbundet som också är representerat på arbetsplatsen inte har det.

Konflikten som pågått sedan april 2016 och handlar om att Svenska Hamnarbetarförbundet är missnöjda med arbetsvillkoren och arbetsmiljön för sina medlemmar. Eftersom förbundet till skillnad mot Transportarbetareförbundet inte är bundet av kollektivavtal och därmed inte har fredsplikt har man tagit till åtgärder som blockad mot övertid och nyanställningar. Arbetsgivaren har svarat med lockout. Medlare har varit inkopplade utan resultat.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA