Problemen på SiS göms undan

DEBATT: DEBATT2003-12-03

Råby ungdomshem har en institutionschef som saknar behandlingsbakgrund. Han är ekonom! Vi har ett antal avdelningsföreståndare som fått sin tjänst, då det ”har varit deras tur”.

På Råby förekommer det samverkansmöten där de fackliga företrädarna blir hårt utsatta om de vågar ifrågasätta något. Med en kompetent ledningsgrupp hade detta inte varit fallet, eftersom en sådan aldrig skulle ha känt sig hotad av andras kompetens och kritik. Men med en svag inkompetent ledning, blir vi farliga och man gör sig av med de som vågar framföra kritik, som vågar uttrycka sin mening!

Under 2000 – 2001 har flera fackliga företrädare blivit satta i kylan inom SiS. Företrädare för både ST och SEKO har blivit tvungna att avsäga sig förtroendeuppdrag då de i annat fall hade riskerat att mista antingen sin tjänst (genom utköp) och/eller fortbildning.

SiS ledning sopar problemen under mattan, låtsas som om de inte finns istället för att ta itu med problemen. Personal och klienter mår dåligt till följd av dålig arbetsmiljö och arbetsledning! Subkulturer bildas och personal utses till syndabockar som i vissa fall avskedas eller köps ut!

Detta är situationen inom SiS idag.

Ju högre upp i hierarkin man kommer inom SiS, desto fler brister och fel accepteras!

Mikaela Tufvesson

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.