Detektivarbetet är roligt

FÖRDJUPNING: MEDLEMMEN2006-01-31
Av:  Rickard Jakbo

Namn: Sara Wigh

Ålder: 28 år

Bostad: Bostadsrätt i radhus

Familj: Sambon Anders, två barn

Yrke och arbetsplats: Biomedicinsk analytiker vid Rättsmedicinalverket i Linköping

Månadslön: 20 100 kronor

Arbetsuppgifter: Jag sysslar med läkemedelsscreening. Vi skannar efter läkemedel i obduktionsprover. Vi är den enda rättskemienheten i Sverige. På rättskemiska avdelningen får vi in prover som kommer från dem som dött under oklara omständigheter. De kan ha avlidit hemma eller utomhus. Det som är gemensamt är att man inte vet hur de dött. Rättsläkarna tar därför prover, oftast bestående av lårblod eller urin, och skickar till oss. Men när det inte är möjligt så kommer det vävnad från njure, muskel eller lever i en provburk. Prover som ska skannas efter läkemedel hamnar i min arbetsgrupp. Halva dagen arbetar jag i laboratoriet och halva dagen hanterar jag ärendena skriftligt. När vi hittat en viss substans skriver vi en rapport till en handläggare.

Fritid: Jag tar hand om mina två pojkar på två år och åtta månader. Jag jympar också en del och renoverar vår bostadsrätt med Anders.

Det bästa med jobbet: Det är varierande, både ståjobb och sittjobb. Detektivarbetet är roligt. Man får klura ut vilka läkemedel det gäller. Jättebra arbetskamrater.

Det vill jag förändra i jobbet: Det är rätt bra här. Vi har möjlighet att påverka rutinerna. Vi har bra arbetstider med flex mellan sex och nio på morgonen.

Därför är jag med i ST: Om det blir en konflikt med arbetsgivaren vill man gärna ha en grupp i ryggen. Att de sköter löneförhandlingarna är också skönt.

Viktigaste frågan för facket: Lönefrågan. Vi statsanställda har inte så bra betalt.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA