Nu vågar man anställa vikarierna

FÖRDJUPNING2003-07-29
Det är bra att försäkringskassorna äntligen fått lite extra pengar så att de vågar nyanställa. Det är ju faktiskt vad alla kassor velat göra i flera års tid, både med tanke på ohälsoutvecklingen i hela landet och för att allt fler av de egna anställda blivit långtidssjuka. Det anser Ann-Britt Nilsson i Västerbotten och Christina Lukkarinen i Gävleborg. De är båda ordföranden i sin sektion i ST-Försäkringskassan.
Av:  Ann-Charlotte Viklund

– Vi i Västerbotten hoppas verkligen på att också få behålla dessa våra unga välutbildade kamrater och på att kunna rekrytera dem till ST. Många av dem är nu anställda på vikariat, eftersom försäkringskassan med dagens planeringsförutsättningar från regeringen inte vågar tillsvidareanställa, resonerar Ann-Britt Nilsson. Men hon är verkligen nöjd över att kassan vågat ”ta i” ordentligt.

Det är även Christina Lukkarinen, som hoppas att Gävleborgskassan har is i magen även de närmast kommande åren. För 2003 har man budgeterat med underskott och med att använda sin anslagskredit för att kunna ta i ordentligt.

– Det kan ju tyckas vågat med tanke på att man inte vet hur länge regeringen tänker satsa på ohälsoarbetet. Å andra sidan vet vi att det blir stora pensionsavgångar hos oss om några år.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.