Generaldirektör Martin Holmgren tillsammans med anstaltschef Jaqcues Mwepu.
Bild: Carolina Adolfsson/Kriminalvården, Michael Erhardsson/Mostphotos
Generaldirektör Martin Holmgren tillsammans med anstaltschef Jaqcues Mwepu.

128 nya platser på Kumlaanstalten

KRIMINALVÅRDEN2024-05-22

Kriminalvården har invigt två nya bostadsbyggnader med celler för intagna på anstalten Kumla. Anstalten får därmed 128 nya platser, och totalt har den nu 721 platser.

Samtliga nytillkomna celler är avsedda för dubbelbeläggning. Också i redan befintliga lokaler arbetar anstalten på att i ökad utsträckning låta intagna dela cell för att öka antalet platser.

”Vi är i en situation där inflödet av intagna fortsätter att öka och vi måste räkna med att det kommer vara så i många år framöver. Jag vill tacka för en enastående insats av alla medarbetare och inblandade parter”, sade generaldirektör Martin Holmgren i samband med invigningen, enligt en artikel på myndighetens sajt.

Det växande antalet platser innebär att anstalten behöver 60 nya medarbetare. Men även intagnas sysselsättning, såsom arbete, utbildning och behandling, kommer att kräva nyanställningar. Det pågår även byggnation av en tredje huskropp för sysselsättning på området.

”Samverkan, tålamod och förståelse för varandra är tre viktiga faktorer som ligger bakom vår framgång. Jag är så stolt över er alla”, sade anstaltschefen Jacques Mwepu under invigningen, enligt artikeln på Kriminalvårdens sajt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA