130 varslas vid Green Cargo

TÅG2003-12-02

Green Cargo drar ner på administrationen och koncentrerar verksamheten till ett fåtal orter. 130 personer har varslats om uppsägning.

Av:  Christian Örjestål

Green Cargo, en del av gamla SJ, som i huvudsak arbetar med godstransporter på järnväg, har infört ett åtgärdsprogram för att stärka företagets ekonomi.
Programmet slår hårt mot Green Cargos administration. Utgångspunkten har varit att antalet administrativa tjänster ska minskas med 20 procent och att verksamheten ska koncentreras. Nu varslas 130 personer om uppsägning.

– Det här är det första skedet. I slutändan kan över 150 personer komma att varslas om uppsägning, säger Stefan Bieder, ordförande för ST-Spårtrafik vid Green Cargo.

Stefan Bieder anser att staten måste ta sitt ansvar och menar att det också är en miljöfråga:
– Vill staten uppnå en hållbar utveckling måste miljöfrågorna lyftas upp om man vill ha kvar järnvägstransporter i Sverige. Förändras inte förutsättningarna finns risken att Green Cargo går i konkurs redan 2004.

Här hotas jobben

Ort och berfarad personalminskning:
Solna 25
Malmö 15
Göteborg 10
Hallsberg 15
Trelleborg 8
Gävle 10
Sundsvall 7
Stockholm 7
Övriga orter 33

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA