130 varslas vid Green Cargo

TÅG2003-12-02
Green Cargo drar ner på administrationen och koncentrerar verksamheten till ett fåtal orter. 130 personer har varslats om uppsägning.
Av:  Christian Örjestål

Green Cargo, en del av gamla SJ, som i huvudsak arbetar med godstransporter på järnväg, har infört ett åtgärdsprogram för att stärka företagets ekonomi.
Programmet slår hårt mot Green Cargos administration. Utgångspunkten har varit att antalet administrativa tjänster ska minskas med 20 procent och att verksamheten ska koncentreras. Nu varslas 130 personer om uppsägning.

– Det här är det första skedet. I slutändan kan över 150 personer komma att varslas om uppsägning, säger Stefan Bieder, ordförande för ST-Spårtrafik vid Green Cargo.

Stefan Bieder anser att staten måste ta sitt ansvar och menar att det också är en miljöfråga:
– Vill staten uppnå en hållbar utveckling måste miljöfrågorna lyftas upp om man vill ha kvar järnvägstransporter i Sverige. Förändras inte förutsättningarna finns risken att Green Cargo går i konkurs redan 2004.

Här hotas jobben

Ort och berfarad personalminskning:
Solna  25
Malmö  15
Göteborg  10
Hallsberg  15
Trelleborg  8
Gävle  10
Sundsvall  7
Stockholm  7
Övriga orter  33

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.