28 500 polisanställda krigsplaceras

POLISEN2017-02-06
Samtliga polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie tjänster vid Polisen, beslutade rikspolischef Dan Eliasson i slutet av januari, skriver Aftonbladet.

Beslutet att krigsplacera alla polisanställda inom myndigheten berör 28 500 personer. Beslutet innebär att var och en av dessa kommer att få ett meddelande om var och när hen ska inställa sig i händelse av krig eller höjd beredskap.

”Det innebär att våra anställda förväntas inställa sig för tjänstgöring i händelse av höjd beredskap eller krig”, säger Julia Simryd vid Nationella operativa avdelningen, Noa, till tidningen.

Utgångspunkten är att de flesta polisanställda ska krigsplaceras på sina ordinarie jobb. För de polisanställda som sedan tidigare har en annan krigsplacering, till exempel inom Försvarsmakten, kommer en individuell prövning att göras fall till fall, skriver Aftonbladet.

”Vi är angelägna om att krigsplacera vår personal, då det säkerställer att vi kan utföra våra uppgifter vid ett eventuellt läge av höjd beredskap och krig”, säger Julia Simryd till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.