Personerna som anställs ska till exempel sköta naturområden, röja leder och rastplatser i friluftsområden och städa stränder.
Bild: Patrik Svedberg
Personerna som anställs ska till exempel sköta naturområden, röja leder och rastplatser i friluftsområden och städa stränder.

340 anställs på naturnära jobb

SKOGSSTYRELSEN2020-10-20

Skogsstyrelsen anställer 340 personer på 23 platser runt om i landet genom regeringsuppdraget naturnära jobb. Insatsen syftar till att minska arbetslösheten.

Skogsstyrelsen har nu 200 anställda runt om i Sverige som utför naturnära arbeten. Det kan handla om att sköta naturområden, röja leder och rastplatser i friluftsområden, städa stränder och kapa borrör som sticker upp i skogen. Nu ska ytterligare 340 personer rekryteras bland nya eller relativt nyetablerade i Sverige eller personer som är långtidsarbetslösa, skriver Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

”På det här sättet hoppas vi kunna kombinera behovet av arbetskraft inom de gröna näringarna och en ny möjlighet för individerna att närma sig arbetsmarknaden. Det handlar om samhällsnyttiga insatser på lokal nivå genom att förbättra tillgängligheten till frilufts- och naturområden för bland annat turism och rekreation. Det här är arbetsuppgifter som annars inte hade blivit gjorda”, kommenterar Skogsstyrelsens Fredrik Silfwerbrand beslutet i ett pressmeddelande.

De som anställs får en individuell kompetensutvecklingsplan. Minst 15 procent av arbetstiden ska ägnas åt utbildning. Den kan ske i myndigheternas regi i frågor som rör hantering av skogsbruk och naturvård eller av någon annan anordnare, exempelvis svenska för invandrare, som kan vara krav för anställningsbarhet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA