38 samverkar mot diskriminering

PROJEKT2007-12-11

38 olika arbetsgivare satsar på kunskap för att motverka diskriminering på grund av sexuell läggning. Syftet med projektet Fritt Fram är att skapa ett öppnare arbetsklimat.

Fritt Fram har under sex år arbetat för ett öppnare arbetsmiljöklimat genom att öka kompetensen kring hur man motverkar diskriminering i arbetslivet på grund av sexuell läggning. Nu går det EU-finansierade projektet mot sitt slut, men verksamheten lever vidare genom att 38 aktörer på egen hand fortsätter arbetet.

– Detta är något helt unikt. 38 olika aktörer från vitt skilda branscher och delar av landet uttrycker en ambition om att ta ett konkret steg för att skapa ett öppnare arbetsklimat inom sina befintliga verksamheter med fokus på sexuell läggning, säger projektledaren Gunnar Svensson i ett pressmeddelande.

Bland de 38 finns fackförbund som Kommunal, stora privata arbetsgivare som Volvo, statliga arbetsgivare som Posten, två landsting, fem kommuner och två länsstyrelser. Det närmaste året ska deltagarna utbilda ledningsgrupper och verksamhetschefer. De åtar sig också att granska informationsmaterial, så att de bild- och språkmässigt fungerar för alla medarbetare och kunder och inte utestänger homo- och bisexuella.

De 38 aktörer som deltar:

TCO

IF Metall

SEKO

ST Migrationsverket

Officersförbundet

Akademikerförbundet SSR

Kommunal

Kyrkans Akademikerförbund

Polisförbundet

Volvo personvagnar

Posten

Swedbank

Ving

Securitas Sverige AB

Almega

NCC

IBM

Rica Hotel Kungsgatan, Stockholm

MultiPartner som ingår i One Media

AB Volvo

BYA

Karlstads kommun

Byrån för lika rättigheter - Kista

Örnsköldsviks museum o konsthall

Länsstyrelsen i Stockholms län

Göteborgs stad

Länsstyrelsen i Västerbottens län

Landstinget i Jönköpings län

Hjortmossens arbetslivsinriktade rehabilitering

Huddinge kommun

Polismyndigheten i Stockholms län

Linköpings universitet

Sveriges Kommuner och Landsting

Försvarsmakten

Södertälje kommun

Eskilstuna kommun

Lärarförbundet

Apoteket

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA