60 anställda får lämna sina jobb på Luftfartsverket.
Bild: Mostphotos
60 anställda får lämna sina jobb på Luftfartsverket.

60 anställda får lämna Luftfartsverket

LUFTFARTSVERKET2020-07-01

Som ett första steg i det varsel som lagts om 500 tjänster får 60 anställda lämna Luftfartsverket. Orsaken är minskad flygtrafik på grund av coronapandemin, uppger affärsverket till Publikt.

Trots ett stödpaket från regeringen på 900 miljoner kronor går nu Luftfartsverket vidare med det varsel om uppsägning som lades fram i april, och som gäller 500 av 1 100 anställda.

Pengarna räcker bara för att hålla verksamheten flytande under 2020, enligt det statliga affärsverket, som konstaterar att det måste gå vidare mot uppsägningar.

I ett första läge berörs 60 anställda i Malmö, Göteborg, Stockholm samt på huvudkontoret i Norrköping. Hur många som får lämna jobbet på respektive ort är inte klart än, uppger Luftfartsverket i ett mejl till Publikt.

”Trots det här tillskottet som är stort så krävs det också att vi anpassar verksamheten efter trafikprognoser”, konstaterar Ann Persson Grivas, generaldirektör för Luftfartsverket i uttalandet.

Hon meddelar också att Luftfartsverket kommer att gå med underskott ett antal år framöver om inte mer pengar skjuts till från regeringen, och att det därför kan bli fler anställda som får sluta utöver de 60 som nu får gå.

”Vi kommer att ha ett underskott de kommande åren. Det kräver att vi vidtar strukturella förändringar, ett omställningsarbete”, skriver Ann Persson Grivas.

Publikt söker representanter för STs avdelning inom Luftfartsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA