70 varslade får stanna

MIGRATIONSVERKET2004-02-11

Det blir högst 40 anställda av 110 varslade som sägs upp vid Migrationsverkets huvudkontor och Region mitt.

Efter förhandlingar med arbetsgivaren och insatser från Trygghetsstiftelsen blir det ”bara” 30 till 40 personer som sägs upp från Region mitt och huvudkontoret i Norrköping.

Hittills har 30 anställda sagts upp, medan 10 som kan tänka sig att bli omplacerade utanför regionen ännu inte blivit uppsagda.

Övriga har antingen valt att gå vidare till studier eller nya jobb, eller blivit omplacerade inom regionen. Ett drygt tjugotal har fått pension.

– Men arbetsmiljön är katastrofal. Vi förlorar trots allt 78 anställda på Region mitt och ett antal tjänster på huvudkontoret, säger STs sektionsordförande, Susanne Andersson.

De som sagts upp från Region mitt har redan lämnat arbetsplatsen för att ägna sig åt att söka nya jobb. Även de som beviljats pension har slutat.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA